Dirigent John Curfs kijkt uit naar het concert

ZEVENBERGEN – Op zaterdag 3 maart geeft Muziekvereniging Zevenbergen een concert onder het motto “Meet The Marines”. Een titel die niet zomaar uit de lucht komt vallen. Dirigent John Curfs hierover: “Ik speel zelf bij de Marinierskapel en heb een paar collega’s gevraagd om die avond met ons mee te spelen en als solist op te treden. Zo doende spelen Nanouck Brassers op trompet en Arjan van de Dussen op slagwerk die avond met ons mee.”

John (46 jaar) speelt trompet al sinds zijn jeugd waarin hij het muziek maken als het ware met de paplepel kreeg ingegoten. Zijn vader was ook trompettist en ook dirigent bij verschillende harmonie- en fanfareorkesten; en van het één kwam het ander. John ging naar het conservatorium in Rotterdam en Antwerpen en studeerde daar, naast trompet ook directie. (Intussen speelt hij al bijna 24 jaar in de Marinierskapel.)
Het dirigeren zit John dan ook in het bloed: “Ik vind het ontzettend leuk om bij een amateurorkest de ‘touwtjes in handen te hebben’, mensen te motiveren, uit te dagen en meer uit het orkest en de mensen te halen dan dat ze zelf ooit dachten. Daarnaast samen met het orkest werken aan een leuke programmering met herkenbare, populaire muziek, die het publiek meer zal aanspreken.
En de hoop is natuurlijk dat de veranderingen leiden tot een verandering van het imago van de harmonie – van ‘oubollig’ naar populair.”
De muziekvereniging werkt hard aan de verbetering van het imago. Vorig jaar is veel geïnvesteerd in het op poten zetten van de jeugdopleiding. Het leerorkest met kinderen van 8 – 12 jaar draait nu op volle toeren en dit jaar komt er een nieuwe lichting leerlingen aan in het probeerorkest.
Ook volwassenen die muziek willen (leren) maken zijn van harte welkom. Je hoeft geen topmuzikant te zijn en je kunt je ook als leerling aanmelden en gebruik maken van de faciliteiten van de vereniging.

Concert
Het concert “Meet The Marines” is op zaterdag 3 maart, 20.00 uur in De Borgh in Zevenbergen. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar in De Borgh.

0