Mooi afscheidsconcert van dirigent Pieter Zwaans

ZEVENBERGEN – Het thema van deze avond was ‘Beestenboel’ en veel beesten zouden de revue passeren.

Na de opening door de voorzitter begon de Muziekverenging onder leiding van Pieter Zwaans met As the Deer. In de daarop volgende nummers, The Lion King en King Kong, speelden de djembéspelers van Bia Karanga mee. Daarna was het podium voor Marcel van Wensen op vibrafoon met “Blues for Gilbert’ van Mark Glentworth. Anders dan de titel deed vermoeden had het stuk toch betrekking op dieren. Het was geschreven voor de hond van de componist die altijd positief reageerde op vibrafoon muziek. Ook het publiek reageerde hier positief op. De vibrafoon bleef nog even bemand om zangeres Quirine Zwaans te begeleiden in het nummer ‘Memory’ uit de musical ‘Cats. De eerste helft van het concert werd samen met Bia Karanga afgesloten met de ‘African Symphony’.

Na de pauze begon de Muziekvereniging met Dances with Wolves waarna de beurt ging naar de zangeressen Quirine Zwaans en Youkje Gossens met ‘Het Kattenduet’ van Gioacchino Rossini.

De olifanten en de muizen (in ‘Baby Elephant Walk’ en de ‘Mickey Mouse March’) vervolgden het programma in De Beestenboel. De Twee motten (van Tom Manders) werd weer gezongen Youkje Goossens en Quirine Zwaans.

Hierna zette de voorzitter van de Muziekvereniging scheidend dirigent Pieter Zwaans in het zonnetje. In vogelvlucht werden de afgelopen 6 jaar doorlopen. De repetities en de mooie concerten werden met dia’s in herinnering gebracht. En natuurlijk waren er applaus en bloemen, ook voor Josje, de echtgenote van Pieter Zwaans.

De avond werd afgesloten met ‘ Introduction and Modern Beat’ van Dizzy Stratford, met een mooie trompetsolo van Piet Geleijns. Na afloop waren er natuurlijk bloemen voor de djembéspelers van Bia Karanga, de zangeressen Quirine en Youkje en vibrafonist Marcel van Wensen.

0